O meni

En lep pozdrav vsem, ki ste odprli tole stran.

Moje ime je Monika in verjetno ste že uganili, da obožujem branje in knjige. Datuma začetka te ljubezni ne morem določiti, saj traja že od nekdaj. Knjige so bile in še vedno so moje zatočišče, moje prijateljice, najljubši vonj in priložnost za potešitev moje neskončne radovednosti.

Poleg knjig sem zaljubljena tudi v svojo domačo Soško dolino. Uživam v miru in tišini, predvsem v naravi, najraje na vrhu kakšne gore. Rada odkrivam nove kraje in države. Če tekmujem, vedno želim zmagati, a tudi poraz hitro prebolim. Ne maram četrtkov, včasih nisem marala tudi športa, zdaj pa me sprošča tako, kot me lahko le še branje.

Po poklicu sem sicer magistrica kemije. Verjetno malce čuden izbor za knjižnega molja, a naravoslovje mi je vedno ležalo, pri odločitvi za študij pa je, priznam, glava zmagala nad srčno izbiro, ki bi sicer bila primerjalna književnost.

Posledično nisem strokovno podkovana za pisanje, še manj pa za ocenjevanje knjig. A posvetim jim kar velik delež mojega prostega časa in ker sem prepričana, da je navdušenje res pecilni prašek življenja, bi o tistih, ki me posebej prevzamejo, lahko govorila cel dan. Po drugi strani pa v današnjem svetu določene knjige doživljajo uspeh le zaradi dobre reklame, ko pa jih prebereš, razočaran ugotoviš, da so precenjene. Zato sem se ob koncu leta 2019 odločila ustvariti svoj knjigogram in ga poimenovala po svojem najljubšem vonju – Vonjpoknjigah. Želela sem si prostor, kjer bi lahko pisala in razpravljala o knjigah in bi ob tem naletela na občinstvo, ki ga to resnično zanima in ki z mano deli strast do pisane besede. Prostor, kjer bi podajala iskrene pohvale in kritike, ter občutke, ki sem jih doživljala ob branju. Prostor, kjer bi morda vsaj koga navdušila za branje, ali nekomu pokazala pot do knjige, ki bi mu prinesla vsaj del občutkov, ki sem jih ob branju doživljala jaz.

Iz knjigograma je kasneje zrasel tudi tale knjižni blog, ampak ne po moji zaslugi. Zanj so »krive« moje drage prijateljice, ki so me z mojo lastno domeno presenetile za moj 27. rojstni dan. Kakšno darilo, kajne?! Hvaležna sem, da jih imam in da vame verjamejo bolj kot vase verjamem sama.

Tukaj boste torej naleteli na vsebine, povezane s knjigami, branjem in morda še s čim, do česar me bo pripeljala moja radovednost. Ta je tudi zaslužna za to, da se tukaj ne bo pojavljala le ena zvrst, ali le moderni romani, ampak vsega po malem in za vsak bralni okus nekaj.

Se beremo, MM