Bralna ptoovanja
Bralna potovanja

BRALNI IZZIV: Bralna potovanja 2022

Z izzivom »Bralna potovanja« sem najprej želela iz cone udobja branja avtorjev iz le peščice držav spraviti sebe, nato pa sem lani, skupaj z vami, uspešno izpeljala tudi bralni izziv za vse, ki so se mu želeli pridružiti. Ker ste ga dobro sprejeli, prihaja letos, v malenkost drugačni, a v osnovi isti, preobleki.

Cilj je znova prebrati vsaj 6 knjig iz šestih celin: Evropa, Azija, Oceanija, Južna Amerika, Srednja in Severna Amerika, Afrika.

Države iz vsake celine so razdeljene v skupine, ki prinašajo različno število točk za prebrano knjigo. Z največ točkami so tudi tokrat ocenjene države, o katerih vemo najmanj in iz katerih je načeloma na voljo najmanj knjig. Letos pa se trem lanskim skupinam na vsaki celini pridružujejo še »Mega države«, to so države, ki se lansko leto niti enkrat niso znašle na vaših seznamih in bodo zato letos v izzivu prinesle največ točk (8)! J Za vse tiste, ki vam je zbiranje točk v izziv in veselje. Čisto nič pa ni narobe, če se poslužite tudi državam, ki prinašajo 1 točko. Važno, da beremo. 🙂

Državo lahko obkljukate, če je iz nje bodisi avtor knjige, ali pa če je dogajalni prostor v večini postavljen v to državo. Berete lahko karkoli: romane, poezijo, kratke zgodbe, stvarno literaturo…

Uvajam pa letos še eno novost, na pobudo Nade, ki je prispevala idejo (ig: @nadatuintam) in sicer bonus točke, ki vam jih lahko prinesejo knjige, ki imajo v naslovu ime kraja (mesto, vas, naselje, lahko tudi pokrajina) ali države. Ta vam prinese dvakratnik točk države, ki ji pripada naslov. Če preberete  knjigo, ki ima v naslovu recimo Pariz, boste za Francijo namesto 1 točke dobili 2.

Preberete lahko več kot 6 knjig, a v končno razpredelnico lahko uvrstite največ 3 knjige iz vsake celine.

Na koncu izziva bom zmagovalko ali zmagovalca (ali enega izmed njih, ki bo določen z žrebom, če vas bo več) nagradila, prav tako pa bo nagrado prejel tudi en izmed sodelujočih (določen z žrebom).

Izziv traja do 15.12.2022. Izpolnjene preglednice pa mi lahko do konca leta 2022 pošljete na mail vonjpoknjigah@gmail.com.

Za izziv bomo na instagramu znova uporabljali ključnik #bralnapotovanja.

Kdor želi v izzivu sodelovati naj mi piše na vonjpoknjigah@gmail.com in poslala mu bom dodatna navodila za izziv.

Veselim se novega bralnega leta,

MM

Dodaj odgovor