Bralna potovanja

BRALNI IZZIV: Bralna potovanja 2023

Z izzivom »Bralna potovanja« sem najprej želela iz cone udobja branja avtorjev iz le peščice držav spraviti sebe, nato pa sem skupaj z vami, uspešno izpeljala tudi bralni izziv za vse, ki so se mu želeli pridružiti. Ker ste ga dobro sprejeli, prihaja tudi letos.

Cilj je znova prebrati vsaj 6 knjig iz šestih celin: Evropa, Azija, Oceanija (+Antarktika), Južna Amerika, Srednja in Severna Amerika, Afrika.

Države iz vsake celine so razdeljene v skupine, ki prinašajo različno število točk za prebrano knjigo.

Državo lahko obkljukate, če je iz nje bodisi avtor knjige, ali pa če je dogajalni prostor v večini postavljen v to državo. Berete lahko karkoli: romane, poezijo, kratke zgodbe, stvarno literaturo…

Letošnji novosti:

  1. Celini v fokusu prinašata višje število točk. To sta Afrika in Južna Amerika.
  2. Avtorice vam prinesejo 3 dodatne točke. Lahko se odločite, da za celoten izziv berete le dela avtoric.

Preberete lahko več kot 6 knjig, a v končno razpredelnico lahko uvrstite največ toliko knjig, kot je vrstic v tabeli za določeno vrstico. Tabelo dobite na povezavi spodaj.

Na koncu izziva bom zmagovalko ali zmagovalca (ali enega izmed njih, ki bo določen z žrebom, če vas bo več) nagradila, prav tako pa bo nagrado prejel tudi en izmed sodelujočih (določen z žrebom).

Izziv traja do 31.12.20223. Izpolnjene preglednice pa mi lahko nato do 7.1.2024 pošljete na mail vonjpoknjigah@gmail.com.

Za izziv bomo na instagramu znova uporabljali ključnik #bralnapotovanja.

Vse gradivo najdeš na povezavi.

Dodaj odgovor