Bralna potovanja

IZZIV ZA VAS – BRALNA POTOVANJA 2021

Verjetno nisem edina, ki bere knjige avtorjev le iz peščice držav. Septembra 2020 sem si zastavila izziv, ki sem ga poimenovala »Bralna potovanja« in s katerim sem si želela to spremeniti ter poseči tudi po avtorjih iz drugih držav in po bolj eksotičnih dogajalnih prostorih. Ta mi je prinesel 3 izvrstne knjige in ogromno novega znanja.

Zato na začetku leta 2021, ko si zastavljamo nove bralne cilje, k temu vabim tudi vas.

Cilj je prebrati vsaj 6 knjig iz šestih različnih celin. Razdelila sem jih na: Evropo, Azijo, Oceanijo, Južno Ameriko, Severno in Srednjo Ameriko ter Afriko.

Na vsaki celini sem države razdelila v 3 skupine, ki prinašajo različno število točk za prebrano knjigo. Vsi vemo, da je literatura iz določenih držav lažje in širše dostopna. Da bi nas tako spravila čim dlje iz bralne cone ugodja, so z največ točkami ovrednotene države, o katerih verjetno vemo najmanj in iz katerih je načeloma na voljo najmanj knjig.

Državo lahko obkljukate, če je iz nje bodisi avtor knjige ali pa se večinoma dogaja v tej državi. Berete lahko karkoli. Romane, poezijo, kratke zgodbe, stvarno literaturo, …

Preberete lahko seveda več kot 6 knjig, a v končno razpredelnico lahko uvrstite največ 3 knjige iz vsake celine.

Konec leta bom zmagovalko ali zmagovalca, ki bo zbral največ točk nagradila, prav tako pa bo nagrado prejel tudi en izmed sodelujočih (ta bo določen z žrebom).

Izziv traja do 15.12.2021.

Za izziv bomo na instagramu uporabljali ključnik #bralnapotovanja. Če ga uporabiš na storyu, označi poleg še @vonjpoknjigah, da ga bom lahko našla in delila.

Kdor želi v izzivu sodelovati naj mi piše na vonjpoknjigah@gmail.com in poslala mu bom zemljevid za vpisovanje prebranih knjig in navodila za izziv.

Se že veselim!

Monika

Dodaj odgovor